Monday, May 30, 2011

Bakal Didenda Rm100 Kerana 'Polis Bodoh'

Akibat mulut kena bakal didenda Rm100, itulah yang terjadi kepada seorang gadis pekerja butik, Nur Shafa Watiha Wahad, 20 gara-gara mengeluarkan perkataan 'polis bodoh', terhadap seorang anggota polis yang sedang menjalankan tugas di depan Lapangan Terbang Sultan Mahmud (LTSM), Kuala Terengganu kira-kira pukul 1 petang 28 Mei.

Nur Shafa dari Kampung Telaga Batin, Seberang Takir, membuat pengakuan bersalah di hadapan Pendaftar Kanan Mahkamah Majistret, Kuala Terengganu, Rusilah Nik.

Jika disabitkan kesalahan, Nur Shafa boleh dihukum denda tidak melebihi RM100 di bawah Seksyen 14 Akta Kesalahan-Kesalahan Kecil 1955.

Rusilah membenarkan tertuduh diikat jamin RM1,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 7 Jun depan untuk sebutan fakta serta keputusan kes.

Dalam kejadian petang itu, seorang anggota polis, Konstabel Mohd. Hafifi Ali, yang memandu kereta jenis Proton Waja dan hendak memasuki kawasan LTSM telah bertembung dengan sebuah motosikal jenis Yamaha ditunggangi tertuduh tanpa memakai topi keledar.

Anggota polis berkenaan kemudian menegur gadis itu sehingga berlaku pertengkaran apabila gadis terbabit mengeluarkan perkataan 'polis bodo' (bodoh).

3 comments:

  1. dia lagi bodoh sebab dah la tak pakai helmet lepas tu maki pula penjawat awam...padan...

    ReplyDelete
  2. alamak!!! pas maki kna bayr plak..x baloiii~

    ReplyDelete

BLOG INFO

Blogged.my My Ping in TotalPing.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...