Tuesday, September 16, 2014

Axia Model Baru PeroduaPerusahaan Otomobil Kedua Sdn.Bhd. (Perodua) telah melancarkan model baru Axia, model kereta ke-10 keluarannya. Pelancaran Axia telah disempurnakan oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin malam tadi di Kuala Lumpur.

Axia merupakan model pertama dikeluarkan di kilang cekap tenaga baharu Perodua di Rawang dengan sokongan syarikat pengeluar kereta Jepun, Daihatsu Motor Company.

Kereta baru ini didatangkan dengan empat model iaitu Standard E, Standard G, Special Edition (SE) dan Advance, boleh didapati dengan lapan warna, Ivory White, Glittering Silver, Ebony Black, Moonlight Blue, Cherry Blossom, Lemon Grass Green, Sunflower Yellow dan Lava Red.

Dengan harga serendah RM24,600 hingga RM42,530, Axia dipacu oleh enjin 1.0 liter mampu memberikan penjimatan petrol sehingga 21.6 kilometer bagi setiap liter.

Sejak tempahan dibuka pada 15 ogos lepas, sebanyak 13,500 unit Axia telah ditempah dengan tempahan harian antara 500 dan 600 unit. Perodua menjangkakan untuk mencapai sasaran jualan 30,000 unit sehingga akhir tahun ini.

No comments:

Post a Comment

BLOG INFO

Blogged.my My Ping in TotalPing.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...