Monday, November 18, 2013

Faizul Juara Akademi Fantasia 2013

Tahniah diucapkan kepada peserta program realiti Akademi Fantasia 2013 (AF2013) Faizul apabila telah diumumkan sebagai juara diacara yang berlangsung malam tadi di Stadium Negara, Kuala Lumpur.
Kemenangan itu membolehkan Faizul atau nama sebenarnya Mohd Faizul Sani membawa pulang hadiah utama wang tunai RM100,000, kontrak rakaman bernilai RM100,000 dan trofi sumbangan Astro yang disampaikan oleh pengilham, Datuk Siti Nurhaliza.
Pada pertandingan yang diadakan secara langsung menerusi saluran Astro Ria itu, Faizul menyampaikan lagu berjudul Hanyut, nyanyian Faizal Tahir dan sebuah lagu baharu berjudul Sepasang Sayap.
Tempat kedua diungguli peserta duo Azhael iaitu Mohd Azhar Osman dan Hal Husaini Razmi yang membawa pulang wang tunai RM30,000 dan sebuah trofi sumbangan Astro.
Sementara, tempat ketiga dan keempat masing-masing dimenangi oleh Nadia Amira Othman atau Amira menerima RM20,000 serta trofi  dan Siti Ruhailah Hussein atau Indah menerima RM10,000 serta trofi.
Dua peserta lain yang beraksi pada pertandingan akhir AF 2013 ialah Aishah Aziz (Aishah) dan Nur Nabila Mohd Razali (Nabila).

Senarai pemenang diumumkan oleh pengacara Zizan Razak dan Hefni. Selain juri tetap, Edry Abdul Halim dan Sharifah Amani, turut diundang sebagai pengkritik ialah Datuk Ramli MS.

1 comment:

  1. tak tengok pun sebsb takde astro kat rumah.. tahniah kepada faizal kerana menjadi juara.. lumayan hadiahnya..

    ReplyDelete

BLOG INFO

Blogged.my My Ping in TotalPing.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...